Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A sertésinfluenza tünetei képes leírás - H1N1.tlap.hu
részletek »

A sertésinfluenza tünetei - H1N1.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: h1n1.tlap.hu » A sertésinfluenza tünetei
Keresés
Találatok száma - 7 db
 A láz elmúlta után még sokáig fertőz az új típusú...

A láz elmúlta után még sokáig fertőz az új típusú...

A láz elmúlta után még sokáig fertőz az új típusú influenza - Biztosabb a gyógyulás, ha a beteg már nem köhög. A láztalanság után még egy hétig fertőzhet. Az Egyesült Államok illetékes egészségügyi hatósága eddig azt ajánlotta az új típusú, H1N1 vírustól megbetegedett embereknek, hogy lázuk elmúlta után még egy napig maradjanak otthon, mielőtt munkahelyükre vagy iskolájukba bemennek. Egy most elkészült kutatás azonban kiderítette, hogy tovább tartó elővigyázatosságra lehet szükség, mert az újinfluenza hosszabb ideig ragályos, mint szezonális megfelelője.

Az új, H1N1 influenza tünetei

Az új, H1N1 influenza tünetei

A H1N1-es influenza leginkább a fiatalokat veszélyezteti, mivel számukra teljesen ismeretlen ez a vírusváltozat. Alábbi cikkünkben a betegség tüneteit és szövődményeit, a kezelést foglaljuk össze. Tünetek Az influenza cseppfertőzéssel terjed, de nem csak közvetlen rátüsszentéssel, hanem nyálkacseppek által szennyezett kéz és tárgyak útján is. A betegség lappangási ideje 1-7 nap között változik, általában 1-4 nap.

H1N1-kérdőív - Ismerje meg a tüneteit

H1N1-kérdőív - Ismerje meg a tüneteit

Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fetőződött meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz. Újonnan kialakult köhögés, légzési nehezítettség alakult ki?

H1N1: tünetei, a vírus természete

H1N1: tünetei, a vírus természete

A H1N1 fertőzés tünetei: A H1N1 influenza vírus okozta fertőzés tünetei ugyanolyanok, mint a szezonális influenzáé: tehát hirtelen kezdődő hőemelkedéssel vagy lázzal indul, és gyengeség, levertség, általános fájdalom, végtag, izom, ízületi és fejfájás kíséri.

Hogyan terjed a H1N1

Hogyan terjed a H1N1

Hogyan kaphatom el a fertőzést? Az influenzavírus cseppfertőzéssel terjed, vagyis ha egy fertőzött ember köhög, tüsszent, a levegőbe kerülő nyál cseppecskéi viszik magukkal a vírust, amit aztán a másik ember belélegez. A belélegzett kórokozók aztán megtelepszenek a légutakban: az orrban, a torokban, a tüdőben, ahol aztán gyorsan szaporodni kezdenek.

Megelőzés, tünetek, teendők

Megelőzés, tünetek, teendők

Fontos, hogy a szülők tudják, hogy mi a teendő, ha a családban fertőzött beteg van vagy akár az egészen pici, 1 éves kor alatti csecsemő fertőződik meg. A fertőződés esélye csökkenthető, ha kerülik a szoros érintkezéseket, és betartják az általános személyi higiénés szabályokat, különös tekintettel a kézmosásra, a köhögés-tüsszentés etikettre, továbbá erre a gyermekeket is megtanítják. Az anyatej steril körülmények között tárolódik az anya szervezetében, így a szoptatás ideje alatt kell a legkevésbé tartanunk a különböző fertőzéses megbetegedésektől. Egy 6-12 hónapos csecsemőnek minimum napi 5-8 dl anyatejre van szüksége az egészséges fejlődéshez, és ahhoz, hogy a szervezete ellenálló legyen a betegségekkel szemben. Amennyiben az anyatejes táplálásra nincs mód, úgy 1 éves kor alatt kapjon immunerősítő tápszert a pici. Ennek összetétele hasonlít leginkább az anyatejéhez és erősíti a baba szervezetét. Az anyatejet semmiképpen ne tehéntejjel pótoljuk! 1 éves kor alatt tilos tehéntejjel etetni a picit, sőt, 2-3 éves korig nem ajánlott a baba számára: megterheli a szervezetét és immunerősítő anyagokat sem tartalmaz.

Tájékoztató az új influenza megelőzésről

Tájékoztató az új influenza megelőzésről

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar, együttműködve az ÁNTSZ területi intézeteivel továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri az újinfluenza gyanús hallgatói megbetegedéseket. Tekintettel arra, hogy az ANTSZ a hétfőn levett minták alapján H1N1 influenza-fertőzésről tájékoztatta a Kart, arra kérjük a tisztelt Hallgatókat, hogy amennyiben lázasak és felső légúti megbetegedésben szenvednek, úgy betegen ne jöjjenek az Egyetem épületébe, lehetőség szerint maradjanak otthon és forduljanak orvoshoz.

Tuti menü