Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A védőoltásról általában képes leírás - H1N1.tlap.hu
részletek »

A védőoltásról általában - H1N1.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: h1n1.tlap.hu » A védőoltásról általában
Keresés
Találatok száma - 23 db
  Ölhet-e az új influenza elleni védőoltás?

Ölhet-e az új influenza elleni védőoltás?

Egy osztrák riporternő szerint nem a H1N1 vírus jelenti az igazi veszélyt az emberre, hanem a védőoltás. A magyar orvos azonban megnyugtat: évtizedes praxisa során csak pozitív tapasztalatokat szerzett az influenza különböző típusai elleni védőoltásokról. Évről évre felröppennek a hírek az influenza elleni oltás veszélyeiről, de ezúttal egy osztrák oknyomozó ripoternő, Jane Burgermeister tovább ment a puszta híresztelésnél. Burgermeister feljelentést tett az Egészségügyi Világszervezet és az ENSZ ellen - bioterrorizmus és népirtási kísérlet vádjával.

10 tévhit a H1N1-gyel és a védőoltással kapcsolatban

10 tévhit a H1N1-gyel és a védőoltással kapcsolatban

H1N1-kérdésben eddig nem nagyon írtam, egyszerűen azért, mert a téma nem túlzottan érdekel, és a sajtó amúgy is eleget foglalkozik vele. Az utóbbi időben azonban annyi olvasói kérdés jött, hogy végül elhatároztam, az UL is megemlékezik a legfrissebb médiahájpról. Forrásként az ÁNTSZ honlapját választottam, ezen oldal GYIK-jából válogattam ki 10 gyakran hangoztatott tévhitet.

a WHO 6592 halottról tud

a WHO 6592 halottról tud

Influenza: a WHO 6592 halottról tud - Az Egészségügyi Világszervezet szerint a H1N1 vírus elleni magyar védőoltás nagyon jó, de a többi sem rossz. Az influenzajárvány Európa több országában egyre erősebb. Nagyon jó minősítést kapott a H1N1 vírus elleni magyar védőoltás az Egészségügyi Világszervezet (WHO) londoni laboratóriumában, közölte a világszervezet magyarországi irodája.

Az influenzaoltás jogi szövődményei

Az influenzaoltás jogi szövődményei

Ha beolt, akkor azért, ha viszont lebeszél az oltásról, azért kell felelnie az orvosnak, ha páciensével baj történik. Elvileg minden mellékhatásért a gyártót terheli a felelősség, ehhez azonban bizonyítani kell, hogy az oltóanyag rossz volt. Az infektológus a H1N1 oltás beadatását javasolja.

Czeizel Endre

Czeizel Endre

Czeizel Endre a H1N1, az új influenza elleni védőoltásról: a betegek között hétszer nagyobb a várandósok halálozása, 50 százalékkal nő a fejlődési rendellenességek gyakorisága, és ha egy kismama beoltatja magát, akkor a csecsemője hat hónapig védett lesz. Az ellenérvek pedig minimálisak.

Egészség - Igazság - H1N1

Egészség - Igazság - H1N1

Mi az igazság a h1n1-ről és a valódi egészségről? Sok vitáról hallani mostanság ezen témákban, s minden oldalon találhatunk orvosokat hitelesnek tűnő embereket is. Kinek higgyünk? Ne higgyünk senkinek, járjunk utána magunk az Igazságnak! Egészség rovatunkban a H1N1-el kapcsolatban is számtalan hasznos információt találsz nálunk!

H1N1

H1N1

A Magyar Tudományos Akadémia Immunológiai Bizottsága az influenzavírus vakcinával és a jelenlegi járványügyi helyzettel összefüggésben az alábbi felhívást adta ki november 4-én. 1. Az új, A/H1N1 típusú influenza ellen a lakosság döntő többsége védtelen.

H1N1-fertőzés és oltás

H1N1-fertőzés és oltás

Egy csomó kérdés maradt a pár nappal ezelőtti H1N1-poszt után megválaszolatlanul, úgyhogy folytatom az elmúlt időszakban lefolytatott többhetes kutatómunkám összefoglalását. Ahogy a WHO legutóbbi (73-as számú) közleményéből is kiderül, az egyes országok többé nem.

Hadat üzent a H1N1-oltásnak egy német orvos

Hadat üzent a H1N1-oltásnak egy német orvos

Mi köze a H1N1-világjárvány kihirdetéséhez a betegség elleni vakcinát gyártó cégeknek? Erra a kérdésre keresi a választ egy német orvos, korábbi parlamenti képviselő, Wolfgang Wodarg. Szerinte az Egészségügyi Világszervezet indokolatlanul gyorsan hirdette meg a világjárványt és bár erre utaló bizonyítékai...

Hirdetés
Ingyen kapnak oltást a középiskolások

Ingyen kapnak oltást a középiskolások

Székely Tamás egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy nincsen járvány Magyarországon, de a középiskolások ingyen kapják meg mostantól a H1N1 elleni oltást. A miniszter kitért arra is, hogy mostanra már kétmillió 125 ezer vakcina van kint a gyógyszertárakban. A kormány kibővítette azoknak a körét, akik térítésmentesen juthatnak hozzá az új influenza elleni oltáshoz. A döntés következtében így a középiskolásokat ingyenesen oltják be a vírus ellen.

Kinek ingyenes a H1N1 védőoltás

Kinek ingyenes a H1N1 védőoltás

Az állam körülbelül hatmilliárd forintot fizet a gyártónak, a lakosság egy része viszont ingyen juthat hozzá az újinfluenza elleni védőoltáshoz. Aki nem tartozik ebbe a csoportba, annak sem kell kétezer forintnál többet fizetnie érte.

Mennyibe kerül a védőoltás?

Mennyibe kerül a védőoltás?

Az állam körülbelül hatmilliárd forintot fizet a gyártónak, a lakosság egy része viszont ingyen juthat hozzá az újinfluenza elleni védőoltáshoz. Aki nem tartozik ebbe a csoportba, annak sem kell kétezer forintnál többet fizetnie érte.

Nem félünk - H1N1: miért ellenzi a többség az oltást?

Nem félünk - H1N1: miért ellenzi a többség az oltást?

A hazai internetezők 5 százaléka kapta már meg az új influenza elleni védőoltást, a netpolgárok négyötöde ugyanakkor a közeljövőben sem szándékozik beoltatni magát ? derül ki az NRC Piackutató felméréséből, amelyet a hvg.hu megbízásából végzett. A vakcinát leginkább a fiatalabbak utasítják el.

Nincs forgalomban lejárt szavatosságú H1N1 vakcina

Nincs forgalomban lejárt szavatosságú H1N1 vakcina

A legkorábban gyártott vakcina is 2010 augusztusáig felhasználható - írja az Egészségügyi Minisztérium közleményében. Ezt a Magyar Nemzet hétfői írására reagálta a minisztérium, mely szerint a háziorvosok döbbenten veszik tudomásul, hogy az újinfluenza elleni vakcinán nincs feltüntetve a lejárati idő se a dobozon, se az ampullán. Korábban a gyártó, Omninvest is úgy reagált az újságban megjelentekre, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) honlapján megtalálható a szérum lejáratának dátuma és gyártási száma, a készítmény dobozán pedig annak gyártási ideje, ezért indokolatlannak látják a háziorvosok aggodalmát.Az Egészségügyi Minisztérium közölte, már az első gyártási tételen is szerepel a dobozon a gyártási idő, a vakcina ehhez képest maximum 1 évig használható fel, ami szerepel az alkalmazási előírásban is. Mivel a legkorábban gyártott első adag dobozán 2009. augusztusi gyártási idő szerepel, az anyag 2010. augusztusáig felhasználható.

OGYI

OGYI

Az itt letölthető táblázatban tájékoztató jelleggel hasonlítjuk össze a pandémiás H1N1 influenza elleni - hazai és centralizáltan engedélyezett - oltóanyagok legfontosabb adatait. Az alkalmazást minden esetben a hivatalos alkalmazási előírás és a betegtájékoztató határozza meg.

Oltás halál ellen?

Oltás halál ellen?

Beoltott ember évek óta nem halt meg Magyarországon influenza miatt - mondta dr. Berencsi György virológus. Az oltás az egyetlen eszköz, mellyel kivédhetünk egy borzalmasan kellemetlen, rosszabb esetben súlyos, halálos szövődményt okozó betegséget.

Oltás háromezerért a nap 12 órájában

Oltás háromezerért a nap 12 órájában

Tizenkét órában lehet majd felkeresni a péntektől felállított oltóközpontokat, ahol háromezer forintért oltanak az új influenza ellen. A Nyugat-Dunántúlon hiány lehet a vakcinákból. Péntektől huszonkilenc oltóközpont működik az országban, ezeket reggel nyolctól este nyolcig lehet majd felkeresni, mondta az egészségügyi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A jövő hét végére már kétszáz ilyen központ lesz - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Tuti menü