Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A védőoltásról általában képes leírás: Ölhet - Védőoltás [2. oldal]
részletek »

A védőoltásról általában: Ölhet - Védőoltás [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: h1n1.tlap.hu » A védőoltásról általában
Keresés
Találatok száma - 23 db
Ölhet-e az új influenza elleni védőoltás?

Ölhet-e az új influenza elleni védőoltás?

Egy osztrák riporternő szerint nem a H1N1 vírus jelenti az igazi veszélyt az emberre, hanem a védőoltás. A magyar orvos azonban megnyugtat: évtizedes praxisa során csak pozitív tapasztalatokat szerzett az influenza különböző típusai elleni védőoltásokról.

Székely: minden patikában kapható a védőoltás

Székely: minden patikában kapható a védőoltás

Szerda estére az ország összes patikájában kapható az új influenza elleni védőoltás - közölte az egészségügyi miniszter az MTI-vel. "Ma estére az ország 2357 gyógyszertárában, így az ország teljes területén elérhető a H1N1 elleni védőoltás" - mondta Székely Tamás. A miniszter megerősítette korábbi közlését, miszerint az alapkészletek kiszállításán kívül a gyógyszertárak - igény szerint - folyamatosan rendelhetnek a ÁNTSZ kistérségi intézeteitől oltóanyagot. Hozzátette: az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet és az ÁNTSZ honlapján is elérhető, hogy egy adott patika melyik kistérségi intézettől rendelhet az oltóanyagból.

Tényleg jobb az amerikai H1N1-oltóanyag?

Tényleg jobb az amerikai H1N1-oltóanyag?

Silányabb a magyar oltóanyag, mint az amerikai: több mellékhatással jár és "véletlenszerű fertőzést" okozhat - állítja egy fórumozónk, aki az USA-ban élő kutatóként mutatkozott be. Bujdosó László, a Nemzeti Pandémiás Bizottság elnöke szerint a hozzászóló bejegyzésében "sületlenségek" vannak."

Tisztifőorvos: Oltatni kell, és minél hamarabb

Tisztifőorvos: Oltatni kell, és minél hamarabb

Az utolsó napokban vagyunk a H1N1 elleni védettség megszerzésére, mert a járvány korábban jön a szokásos február-márciusnál - mondta a tiszti főorvos a 180 percben. Falus Ferenc megismételte: oltatni sokkal kisebb kockázat, mint megbetegedni.

Tojásallergiások is olthatóak a magyar vakcinával!

Tojásallergiások is olthatóak a magyar vakcinával!

A magyar vakcina tisztítottsága miatt olyan kevés tojásfehérjét tartalmaz, hogy azt még tojásallergiában szenvedők is megkaphatják - hívta fel a figyelmet dr. Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója, oltási tanácsadó.

Védőoltás pro - kontra

Védőoltás pro - kontra

Három ütemben akarják beadni a H1N1 influenzavírus elleni térítésmentes védőoltásokat, először azoknak, akik súlyos betegségben szenvednek, illetve a várandós nőknek, az egészségügyi dolgozóknak, valamint a lakosság biztonságát és alapvető ellátását szolgáló, illetve a legfontosabb infrastruktúrát működtető embereknek. Kétmillió oltóanyagot szeptember 29-étől szállítanak ki - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos hétfőn Budapesten.

Tuti menü