Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az influenza megelőzéséről képes leírás - H1N1.tlap.hu
részletek »

Az influenza megelőzéséről - H1N1.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: h1n1.tlap.hu » Az influenza megelőzéséről
Keresés
Találatok száma - 17 db
   H1N1: a maszk nem sokat ér

H1N1: a maszk nem sokat ér

Miközben már hivatalosan is járvány van, a lakosság még mindig bizonytalan: oltasson-e vagy ne, és ha igen, mikor? Érdemes-e szájmaszkot használni? Miért nincs foganatja a higiénés kampánynak? Kérdéseinkre Dr. Falus Ferenc országos tisztifőorvos válaszol.

10 tanács sertésinfluenza  ellen

10 tanács sertésinfluenza ellen

AZ EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGSZERVEZET (WHO) beszámolója szerint 2009. október 11-ig összesen 399.232 laboratóriumban is igazolt pandémiás H1N1 influenza eset fordult elő. A 322.232 esetből 4.735 végződött halállal, ami bizony nagyon sok, azonban a H1N1 megítéléséhez érdemes tudni, hogy csak malária fertőzésben közel 3000 ember hal meg naponta.

A vitaminok nem védenek a H1N1 ellen sem

A vitaminok nem védenek a H1N1 ellen sem

A vitaminok nem védenek a vírus ellen, ezért fontos a védőoltás. Annál inkább, mert a H1N1 vírus ellen a lakosság döntő többsége védtelen. Már minden patikában megkapható a vakcina. A súlyosbodó járványhelyzet miatt azt javasolja a Magyar Tudományos Akadémia Immunológiai Bizottsága, hogy orvosukkal egyeztetve minél többen és minél hamarabb oltassák be magukat az új influenza elleni védőoltással, tekintettel arra, hogy a védettség kialakulásához körülbelül két hét kell.

Ajánlott védőeszközök

Ajánlott védőeszközök

Az M3 ROAD Kereskedelmi és Szolgáltató Kft 1994-ben alakult. Tűz- és munkavédelmi eszközök kereskedelmével, kapcsolódó szolgáltatásokkal és munkaruházati termékek gyártásával foglalkozik. Termékeink közvetlenül az importőröktől származnak, így a kimagasló forgalomnak köszönhetően folyamatos akciókkal, alacsony árakkal szolgálhatjuk vásárlóink érdekeit. Néhány jelentős gyártónk: Lux OpticaL, JSP, Peltor, 3M, Parade, Lemaitre, Earline, Tidy Professional, Top-Lock, Eurotechnique, Sup Air Style. Vállaljuk tűzvédelmi szabályzatok, felülvizsgálatok elkészítését, megtartását. Forgalmazzuk a modern kor követelményeinek megfelelő tűzvédelmi eszközöket, tűzoltó készülékeket, tűzcsapszerelvényeket, szekrényeiket. Jelentős kedvezményekkel várjuk az ország valamennyi településéről a felhasználókat, de még a tűzvédelmi szakembereket is, hiszen tőlünk importőri áron vásárolhatnak. Példaként néhány márka: AWG, VICTORIA,ROTECH, KODRETTA, Maxima.

Allergiások és a H1N1 influenza

Allergiások és a H1N1 influenza

Az influenza járvány idején a saját lakásunkban vagyunk a legnagyobb biztonságban. De milyen is az ideális lakás az influenza átvészelésére? Mire figyeljenek oda az allergiások? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre gyűjtöttük össze a válaszokat

Anyatejjel védjük a csecsemőket

Anyatejjel védjük a csecsemőket

Egyre több helyen bukkan fel az újinfluenza Magyarországon is, iskolákban rendelnek el a járvány miatt kényszerszünetet, bár a tapasztalatok szerint a betegség enyhe lefolyású. Mi a teendő, ha egyéves kor alatti csecsemő fertőződik meg? A Magyar Gyermekorvosok Társasága szerint a szoptatás fontos, mert ellenállóbbá teszi a kicsiket a betegséggel szemben.

Fertőzőbb a kézfogás

Fertőzőbb a kézfogás

Angol és amerikai kutatók nemrég felfedezték, hogy a közhiedelemmel ellentétben sokkal fertőzőbb a kézfogás, mint a puszi. Az emberek többsége azt hiszi, hogy a legtöbb betegséget akkor kaphatják el, amikor megpuszilnak valakit. Egy nemrég megjelent tanulmányban azonban az amerikai és angol kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy ha nem akarunk influenzásak vagy hasfájósak lenni, esetleg el akarjuk kerülni a szalmonella-fertőzést, akkor otthonunkban szó szerint a kezünkkel kell kezdeni a takarítást.

Forradalmi újdonság!

Forradalmi újdonság!

Már Magyarországon is kapható az a vírusölő szerrel átitatott arcmaszk, amit bárki használhat a H1N1 influenza idején, hogy megelőzze a fertőzést. A világújdonságnak számító, összehajtható arcmaszk azoknak is megoldást jelenthet a betegség elkerülésére, akik nem kaphatnak vagy nem szeretnének védőoltást. A GlaxoSmithKline által forgalmazott Actiprotect szájmaszkot bármely cég, intézmény vagy szervezet közvetlenül rendelheti a gyártótól. A maszk könnyen tárolható, bárki szabadon viselheti minden ellenjavallat nélkül, és már most a járvány súlyosabb időszaka alatt elérhető.

H1N1: újra kezdődhet a sorban állás a háziorvosoknál

H1N1: újra kezdődhet a sorban állás a háziorvosoknál

Aki nem akar háromszor sorban állni a háziorvosánál és a patikában, még csütörtökön elmehet az oltópontok valamelyikére. Egyelőre érdeklődés hiányában a többségük bezár, de az egészségügyi miniszter azt mondja: ha szükség lesz rájuk, újra kinyitnak. Az oltóhelyeken összesen 90 ezer 439 oltást adtak be.

Hirdetés
Hogyan védheted a kicsit a H1N1-től?

Hogyan védheted a kicsit a H1N1-től?

Sok aggódó anyuka keresi fel gyermekorvosát az új influenza terjedésével és megelőzésével kapcsolatban. A fő kérdés még mindig ugyanaz: hogyan védekezzen, aki nem oltat? Talán sok anyukához hasonlóan a legszívesebben te is búra alatt tartanád a gyermekedet - legalábbis addig, amíg le nem zajlik a járvány? A hatalmas információáramlás ellenére még mindig sok a kérdés és a bizonytalanság: hogyan előzheted meg gyermeked megfertőződését, illetve, mit tegyél ha már megkapta a kicsi, és egyáltalán meddig tart?

Influenza megelőzésének alapvető lépései

Influenza megelőzésének alapvető lépései

Az influenza megelőzésére, még annak is, aki már beoltatta magát, érdemes betartania néhány alapvető szabályt. Hiszen tudjuk, hogy az oltás nem jelent 100%-os védelmet az adott vírustörzs ellen sem, csak a tüneteket, szövődményeket csökkenti. Illetve ezeket a szabályokat más, hasonló módon terjedő kórokozók ellen is hatásosan vethetjük be. A szabályok egyszerűek, mégis könnyen megfeledkezünk róla, és megfeledkezünk arról, hogy gyermekünknek i megtanítsuk, majd pedig betartassuk vele.

Két és félmillióan lesznek betegek

Két és félmillióan lesznek betegek

Életre kel egy hollywoodi katasztrófafilm? Vagy csak rosszat álmodunk? Hozzáértők szerint jobban tesszük, ha nem várunk sokáig az ébredéssel, mert az influenza-világjárvány könnyen valósággá válhat. És akkor nem mondhatjuk többé, hogy "á, ide nem jön..."

Megelőzés

Megelőzés

Mint minden más esetben, a megelőzés itt is kiemelkedő fontosságú. A következő tanácsok kézenfekvőek, de nem lehet elégszer elmondani ezeket és hangsúlyozni jelentőségüket. Köhögés, tüsszentés esetén tegyünk a szánk és orrunk elé zsebkendőt. Orrfolyás esetén fújjuk zsebkendőbe az orrunkat. A zsebkendőt egy használat után dobjuk ki a szemetesbe. Ha hirtelen nincs kéznél, akkor tegyünk a karunkat a szánk elé, és ne a kezünket, hogy utána azzal fogdossunk össze mindent.

Megelőzése óvodások és iskolások között

Megelőzése óvodások és iskolások között

Ismertesd meg gyermekeddel, tanáraikkal, nevelőikkel, milyen védekezésre van szükség a szezonális és a H1N1 influenza terjedésével kapcsolatban. Az alábbi teendőket az országos tisztiorvosi szolgálat fogalmazta meg.

Megelőzést szolgáló óvintézkedések

Megelőzést szolgáló óvintézkedések

Egy ember már azelőtt fertőző lehet és terjesztheti az influenzavírust, mielőtt bármilyen influenzára utaló tünet megjelenne nála - ezért fontos, hogy az alapvető higiéniai szabályokat mindig be kell tartani. Ezzel nem csak az új típusú influenzafertőzést, hanem a szokásos szezonális influenzavírussal, sőt egyéb kórokozókkal történő fertőzést is könnyebben el lehet kerülni.

Távol tartja az influenzát az ecetes fertőtlenítés

Távol tartja az influenzát az ecetes fertőtlenítés

Sajgó izmok, agyszaggató fejfájás, hidegrázás és köhögés döntheti ágynak azokat, akik nem védekeznek kellőképpen az influenzával szemben. A szakemberek szerint a megfelelő gyógyszeres kezelésen túl a természetes gyógymódok nyújthatnak megoldást a betegség leküzdésére. Fenyő- és eukaliptusz olaj öli a bacikat. Néhány napon belül kitörhet az országos influenzajárvány. Sokliternyi forró tea, C-vitamin nagy mennyiségben és fekvés - ezt a gyógymódot már sokan ismerik, de ha igazán gyorsan szeretnénk túlesni az kóron, vagy éppen megelőzni az őszi-téli időszak klasszikus nyavalyáját, akkor a lakókörnyezetre is figyelni kell. - Megfelelő páratartalom mellett a kórokozók fertőzőképessége csökken, ezért a száraz levegő mindenképpen kerülendő - mondta el a Borsnak a hagyományos kínai orvoslás szakértője.

Tévhitek a H1N1-ről

Tévhitek a H1N1-ről

A vitaminszedés nem elég az új influenza ellen. Dr. Kóczán István, a Blikk orvos szakértője segít, hogy tisztán lássuk a betegséget. 1. Az influenza az egészségeseket nem betegíti meg Eddig közel 6000-en haltak meg világszerte a H1N1 szövődményei miatt, itthon pedig heten. Az elhunytak mintegy 50 százaléka fokozottan veszélyeztetett csoportokból került ki, de a többiek nem tartoztak egyik veszélyeztetett csoportba sem.

Tuti menü