Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek képes leírás - H1N1.tlap.hu
részletek »

Hírek - H1N1.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: h1n1.tlap.hu » Hírek
Keresés
Találatok száma - 13 db
60 ország érdeklődött a magyar vakcina iránt

60 ország érdeklődött a magyar vakcina iránt

Eddig hatvan ország jelezte a H1N1 vírus elleni magyarországi vakcina gyártójának, hogy szívesen vásárolna az oltóanyagból. Az Omninvest Kft. azonban csak azután ad el vakcinát külföldre, ha legyártotta a magyar lakosság ellátásához szükséges 6 millió ampullát - közölte a pilisborosjenői cég szóvivője.

A Fidesz is nyitott egy oltópontot

A Fidesz is nyitott egy oltópontot

Az V. kerület vezetője elmondta azt is, hogy 400 helyi polgárnak, akinek gondot okoz az oltás 3 ezer forintos költségének kifizetése, az önkormányzat megtéríti az összeget. A Czukor utcai Fidesz-irodában az év végéig munkanapokon 13 és 15 óra 30 között nemcsak a belvárosiak, hanem bárki más is beoltathatja magát az újinfluenza ellen.

A légkondicionáló

A légkondicionáló

A kutatások szerint a Samsung új Micro Plasma Ion (MPI) technológiával működő légkondicionáló berendezései a levegőben terjedő H1N1 vírusok 99,99%-át 20 perc alatt elpusztítják. Az európai, kínai és japán piacon forgalmazott egyes SAMSUNG légkondicionálókba, MPI technológia van beépítve.

A védőoltás ellenére lett beteg

A védőoltás ellenére lett beteg

A férfi influenzás tünetekkel jelentkezett a kórház sürgősségi betegellátó osztályának ambulanciáján november 27-én. Elmondása szerint másfél hónappal korábban megkapta a H1N1 vírus elleni védőoltást. A beteg infektológiai szempontból emelt dózisú vírusellenes szert kapott gyomorszondán keresztül, illetve párhuzamos antibakteriális kezelésben részesült. Légzési elégtelenség miatt gépi lélegeztetésre is szükség volt - tette hozzá a sajtóreferens.

Az oltás beadása ingyenes!

Az oltás beadása ingyenes!

Tájékoztatom Óbuda-Békásmegyer lakosságát, hogy a térítésmentes oltás beadásáért az oltóorvos (háziorvos) pénzt a betegtől nem kérhet. Ugyancsak nem kérhet el pénzt az oltással kapcsolatos egyéb tevékenységéért sem (pl. felvilágosításért, adminisztrációért, betegvizsgálatért).

Bajnai Gordon is megkapta a védőoltást

Bajnai Gordon is megkapta a védőoltást

Bajnai Gordon kérte az egészségügyi minisztertől, hogy minden patikában legyen elérhető a H1N1 elleni vakcina. A miniszterelnök erről kérdésre válaszolva beszélt, miután újságírók jelenlétében megkapta a védőoltást kedden, a Parlament orvosi rendelőjében. Bajnai Gordont az oltás előtt a parlamenti orvos kikérdezte egészségi állapotáról, és az oltási könyvébe bekerült, hogy beadta neki a vakcinát. A H1N1 elleni szérumot a kormányfő vitte a rendelőbe. Arra a felvetésre, hallott-e arról, hogy alig lehet valahol kapni a H1N1 elleni vakcinát, azt válaszolta: ő is hallotta, hogy mostanáig 430 patikában elérhető az oltóanyag, éppen ezért kért intézkedést Székely Tamástól.

C-vitaminnal a H1N1 ellen

C-vitaminnal a H1N1 ellen

Allan Smith Új-zélandi farmer pár napja töltötte éves rendes szabadságát a Fidzsi-szigeteken, amikor influenza szerű tüneteket figyelt meg magán. Mire visszaérkezett Új-Zélandra, már nagyon beteg volt. A lakóhelyéhez legközelebbi Tauranga kórházba került, ahol megvizsgálták, de nem tudtak vele mit kezdeni. Akkor még sem a kórház, sem ő nem tudta, hogy mellesleg leukémiája is van.

Eddig 190 országben jelent meg a H1N1

Eddig 190 országben jelent meg a H1N1

Pekingben eddig mintegy 39 ezer lakost oltottak be, és 14 esetében tapasztaltak ellenreakciót. Általánosságban véve az oltóanyag biztonságos - nyilatkozta a kínai egészségügyi minisztériumhoz tartozó szakintézmény igazgatója Pekingben, hozzátéve, hogy ugyanakkor nem lehet kizárni az ellenreakciók megjelenését.

Hatékony a magyar H1N1-oltás

Hatékony a magyar H1N1-oltás

Hatékony az újinfluenza elleni magyar vakcina - jelentette be Bujdosó László, a Nemzeti Pandémiás Bizottság elnöke csütörtökön, miután befejeződtek az oltóanyag felnőtteken végzett tesztjei. Bujdosó erről egy vállalatvezetőknek szervezett világjárványal kapcsolatos konferencián.

Hirdetés
Ma újabb oltópontokat nyitnak

Ma újabb oltópontokat nyitnak

Újabb oltópontok nyílnak ma országszerte, ezekkel és a múlt héten létesített központokkal együtt kétszáz helyen lehet térítés ellenében megkapni a H1N1 vírus elleni védőoltást. Az oltóanyagért és a beadásért továbbra is háromezer forintot kell fizetni. Az oltópontok hálózatába péntektől bekapcsolódnak a szakrendelők is, ám ezek nyitva tartása igazodni fog az adott szakellátó rendelési idejéhez. Az oltópontokon azokat várják, akik nem tartoznak a térítésmentes, veszélyeztetett csoportokba, ők továbbra is a háziorvosuknál, iskolaorvosoknál ingyenesen kapják meg a védőoltást.

Már a H1N1 a leggyakoribb influenza

Már a H1N1 a leggyakoribb influenza

Genf/Pozsony. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az A(H1N1) jelenleg az összes influenzavírus közül a leggyakoribb a világban, vannak országok, ahol a vizsgált minták 70%-át teszi ki. Az Ukrajnában terjedő vírus ugyanaz a H1N1, mint bárhol a világon, a begyűjtött minták nagyon hasonlóak ahhoz, amit áprilisban izoláltak Mexikóban. A WHO rámutatott, az emberek többsége anélkül kigyógyul az új influenzából, hogy orvosi segítségre szorulna. A WHO influenzaügyi szakértője szerint csak ritkán fordul elő, hogy a H1N1 ellenáll az antivirális szereknek. A világszervezet adatai alapján a H1N1 vírus a világon eddig 5700 ember halálát okozta.

Orbán Viktor beoltatja magát

Orbán Viktor beoltatja magát

Csorna - A Fidesz-elnök szerint az új parlamenti többségnek ki kell vizsgálni a legvérlázítóbb ügyeket. Úgy látom, az országot két dolog foglalkoztatja leginkább ezekben a hetekben: az új influenza és a válság. Kezdjük az elsővel. Ön beoltatta magát? - tettük fel a kérdést Orbán Viktor Fidesz-elnöknek, aki kedden párttaggyűlésen vett részt Csornán.

Végre egy jó hír!

Végre egy jó hír!

Levették a lélegeztetőgépről a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáján az típusú influenza szövődményei miatt kezelt három kismama egyikét, állapota stabil, túl van a közvetlen életveszélyen - közölte az SE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója pénteken az MTI-vel. Gál János tájékoztatása szerint a nőt 24 órája vették le az életmentő műszerről. Ő az a kismama, aki szerdán került be a klinikára és sikeres császármetszés után megszületett a kislánya, 2200 grammal. Az újszülöttet az I. számú gyerekklinikára szállították.

Tuti menü