Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
H1N1 linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

H1N1 képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: h1n1.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
   H1N1: a maszk nem sokat ér

H1N1: a maszk nem sokat ér

Miközben már hivatalosan is járvány van, a lakosság még mindig bizonytalan: oltasson-e vagy ne, és ha igen, mikor? Érdemes-e szájmaszkot használni? Miért nincs foganatja a higiénés kampánynak? Kérdéseinkre Dr. Falus Ferenc országos tisztifőorvos válaszol.

  Ölhet-e az új influenza elleni védőoltás?

Ölhet-e az új influenza elleni védőoltás?

Egy osztrák riporternő szerint nem a H1N1 vírus jelenti az igazi veszélyt az emberre, hanem a védőoltás. A magyar orvos azonban megnyugtat: évtizedes praxisa során csak pozitív tapasztalatokat szerzett az influenza különböző típusai elleni védőoltásokról. Évről évre felröppennek a hírek az influenza elleni oltás veszélyeiről, de ezúttal egy osztrák oknyomozó ripoternő, Jane Burgermeister tovább ment a puszta híresztelésnél. Burgermeister feljelentést tett az Egészségügyi Világszervezet és az ENSZ ellen - bioterrorizmus és népirtási kísérlet vádjával.

 A láz elmúlta után még sokáig fertőz az új típusú...

A láz elmúlta után még sokáig fertőz az új típusú...

A láz elmúlta után még sokáig fertőz az új típusú influenza - Biztosabb a gyógyulás, ha a beteg már nem köhög. A láztalanság után még egy hétig fertőzhet. Az Egyesült Államok illetékes egészségügyi hatósága eddig azt ajánlotta az új típusú, H1N1 vírustól megbetegedett embereknek, hogy lázuk elmúlta után még egy napig maradjanak otthon, mielőtt munkahelyükre vagy iskolájukba bemennek. Egy most elkészült kutatás azonban kiderítette, hogy tovább tartó elővigyázatosságra lehet szükség, mert az újinfluenza hosszabb ideig ragályos, mint szezonális megfelelője.

10 tanács sertésinfluenza  ellen

10 tanács sertésinfluenza ellen

AZ EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGSZERVEZET (WHO) beszámolója szerint 2009. október 11-ig összesen 399.232 laboratóriumban is igazolt pandémiás H1N1 influenza eset fordult elő. A 322.232 esetből 4.735 végződött halállal, ami bizony nagyon sok, azonban a H1N1 megítéléséhez érdemes tudni, hogy csak malária fertőzésben közel 3000 ember hal meg naponta.

10 tévhit a H1N1-gyel és a védőoltással kapcsolatban

10 tévhit a H1N1-gyel és a védőoltással kapcsolatban

H1N1-kérdésben eddig nem nagyon írtam, egyszerűen azért, mert a téma nem túlzottan érdekel, és a sajtó amúgy is eleget foglalkozik vele. Az utóbbi időben azonban annyi olvasói kérdés jött, hogy végül elhatároztam, az UL is megemlékezik a legfrissebb médiahájpról. Forrásként az ÁNTSZ honlapját választottam, ezen oldal GYIK-jából válogattam ki 10 gyakran hangoztatott tévhitet.

60 ország érdeklődött a magyar vakcina iránt

60 ország érdeklődött a magyar vakcina iránt

Eddig hatvan ország jelezte a H1N1 vírus elleni magyarországi vakcina gyártójának, hogy szívesen vásárolna az oltóanyagból. Az Omninvest Kft. azonban csak azután ad el vakcinát külföldre, ha legyártotta a magyar lakosság ellátásához szükséges 6 millió ampullát - közölte a pilisborosjenői cég szóvivője.

A Fidesz is nyitott egy oltópontot

A Fidesz is nyitott egy oltópontot

Az V. kerület vezetője elmondta azt is, hogy 400 helyi polgárnak, akinek gondot okoz az oltás 3 ezer forintos költségének kifizetése, az önkormányzat megtéríti az összeget. A Czukor utcai Fidesz-irodában az év végéig munkanapokon 13 és 15 óra 30 között nemcsak a belvárosiak, hanem bárki más is beoltathatja magát az újinfluenza ellen.

A légkondicionáló

A légkondicionáló

A kutatások szerint a Samsung új Micro Plasma Ion (MPI) technológiával működő légkondicionáló berendezései a levegőben terjedő H1N1 vírusok 99,99%-át 20 perc alatt elpusztítják. Az európai, kínai és japán piacon forgalmazott egyes SAMSUNG légkondicionálókba, MPI technológia van beépítve.

A macskapöcse sem jó

A macskapöcse sem jó

Nem pusztítja el a pálinka, a sós víz, nem érdekli a C-vitamin és fittyet hány a felgyúrt immunrendszerre, de az erőspaprikára is. Még a köznyelvben macskapöcse paprikának nevezett kis vörös pokolfajzatra is. Népi gyógymódok versus H1N1.

Hirdetés
A spanyolnátha rokona

A spanyolnátha rokona

A sertésinfluenza Mexikó után Ázsiában és az Egyesült Államokban is felbukkant. Az antivirális szerek egyelőre képesek megfékezni a kórt, azonban bármilyen mutáció katasztrofális következményekkel járhat. Az USA-ban közegészségügyi vészhelyzetet hirdettek.

A tüdőgyulladás

A tüdőgyulladás

Világszerte a tüdőgyulladás a gyerekek vezető haláloka, ám a gyerekek, idősek és legyengült emberek mellett lecsaphat az egyébként egészséges fiatal felnőttekre is. A tüdő gyulladását (pneumónia) leggyakrabban kórokozó (főleg vírus vagy baktérium) váltja ki, ritkábban irritáló gáz, füst, vagy allergiát okozó (allergén) por, permet (aeroszol). Tüdőgyulladás elsősorban időseknél, krónikus betegeknél, rossz körülmények között élő csecsemőknél, kisgyerekeknél, továbbá immunrendszeri betegeknél alakul ki, de fiatal, egészséges emberek is megfertőződhetnek.

A védőoltás ellenére lett beteg

A védőoltás ellenére lett beteg

A férfi influenzás tünetekkel jelentkezett a kórház sürgősségi betegellátó osztályának ambulanciáján november 27-én. Elmondása szerint másfél hónappal korábban megkapta a H1N1 vírus elleni védőoltást. A beteg infektológiai szempontból emelt dózisú vírusellenes szert kapott gyomorszondán keresztül, illetve párhuzamos antibakteriális kezelésben részesült. Légzési elégtelenség miatt gépi lélegeztetésre is szükség volt - tette hozzá a sajtóreferens.

A vitaminok nem védenek a H1N1 ellen sem

A vitaminok nem védenek a H1N1 ellen sem

A vitaminok nem védenek a vírus ellen, ezért fontos a védőoltás. Annál inkább, mert a H1N1 vírus ellen a lakosság döntő többsége védtelen. Már minden patikában megkapható a vakcina. A súlyosbodó járványhelyzet miatt azt javasolja a Magyar Tudományos Akadémia Immunológiai Bizottsága, hogy orvosukkal egyeztetve minél többen és minél hamarabb oltassák be magukat az új influenza elleni védőoltással, tekintettel arra, hogy a védettség kialakulásához körülbelül két hét kell.

a WHO 6592 halottról tud

a WHO 6592 halottról tud

Influenza: a WHO 6592 halottról tud - Az Egészségügyi Világszervezet szerint a H1N1 vírus elleni magyar védőoltás nagyon jó, de a többi sem rossz. Az influenzajárvány Európa több országában egyre erősebb. Nagyon jó minősítést kapott a H1N1 vírus elleni magyar védőoltás az Egészségügyi Világszervezet (WHO) londoni laboratóriumában, közölte a világszervezet magyarországi irodája.

Agyvelőgyulladás

Agyvelőgyulladás

A kisfiút életveszélyes állapotban szállították a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba, de már jobban van. Az információk szerint a kisfiú kapott ugyan védőoltást, de csak egy héttel ezelőtt, így még nem alakulhatott ki nála a védettség. Czinner Antal, a kórház orvosa a Tényeknek azt mondta: Magyarországon még nem találkoztak a H1N1 miatt kialakult ilyen szövődménnyel, ami egyébként világviszonylatban is ritka.

Ajánlott védőeszközök

Ajánlott védőeszközök

Az M3 ROAD Kereskedelmi és Szolgáltató Kft 1994-ben alakult. Tűz- és munkavédelmi eszközök kereskedelmével, kapcsolódó szolgáltatásokkal és munkaruházati termékek gyártásával foglalkozik. Termékeink közvetlenül az importőröktől származnak, így a kimagasló forgalomnak köszönhetően folyamatos akciókkal, alacsony árakkal szolgálhatjuk vásárlóink érdekeit. Néhány jelentős gyártónk: Lux OpticaL, JSP, Peltor, 3M, Parade, Lemaitre, Earline, Tidy Professional, Top-Lock, Eurotechnique, Sup Air Style. Vállaljuk tűzvédelmi szabályzatok, felülvizsgálatok elkészítését, megtartását. Forgalmazzuk a modern kor követelményeinek megfelelő tűzvédelmi eszközöket, tűzoltó készülékeket, tűzcsapszerelvényeket, szekrényeiket. Jelentős kedvezményekkel várjuk az ország valamennyi településéről a felhasználókat, de még a tűzvédelmi szakembereket is, hiszen tőlünk importőri áron vásárolhatnak. Példaként néhány márka: AWG, VICTORIA,ROTECH, KODRETTA, Maxima.

Ájurvéda

Ájurvéda

Az új influenza (H1N1) az emberi, a madár- és a sertésinfluenza keveréke, az A típusú influenzavírusok egyike. Az itt felsorolt tanácsok a tünetek megjelenésekor, sőt a megelőzésre is hasznosak lehetnek. Megelőző módszerek Az influenzafertőzést az immunrendszer megerősítésével védhetjük ki. Az egyik hasznos módszer a pránájáma, vagyis a légzésszabályozás. A hőt termelő pránájámák, mint a kapálabháti (koponyatisztító légzés), illetve a bhásztriká (fújtató légzés) egyaránt erősítik az immunrendszert, valamint szabaddá teszik az orrnyílásokat. Mindkettő esetében a hasizmok segítségével lélegzünk. Az elsőnél a kilégzés erőteljes, míg a belégzés passzív. A másodiknál a ki- és a belégzés is erőteljes.

Tuti menü