Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
H1N1 linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Allergiások - H1N1 [2. oldal]
részletek »

H1N1 képes leírás: Allergiások - H1N1 [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: h1n1.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Allergiások és a H1N1 influenza

Allergiások és a H1N1 influenza

Az influenza járvány idején a saját lakásunkban vagyunk a legnagyobb biztonságban. De milyen is az ideális lakás az influenza átvészelésére? Mire figyeljenek oda az allergiások? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre gyűjtöttük össze a válaszokat

Anyatejjel védjük a csecsemőket

Anyatejjel védjük a csecsemőket

Egyre több helyen bukkan fel az újinfluenza Magyarországon is, iskolákban rendelnek el a járvány miatt kényszerszünetet, bár a tapasztalatok szerint a betegség enyhe lefolyású. Mi a teendő, ha egyéves kor alatti csecsemő fertőződik meg? A Magyar Gyermekorvosok Társasága szerint a szoptatás fontos, mert ellenállóbbá teszi a kicsiket a betegséggel szemben.

Az influenzaoltás jogi szövődményei

Az influenzaoltás jogi szövődményei

Ha beolt, akkor azért, ha viszont lebeszél az oltásról, azért kell felelnie az orvosnak, ha páciensével baj történik. Elvileg minden mellékhatásért a gyártót terheli a felelősség, ehhez azonban bizonyítani kell, hogy az oltóanyag rossz volt. Az infektológus a H1N1 oltás beadatását javasolja.

Az oltás beadása ingyenes!

Az oltás beadása ingyenes!

Tájékoztatom Óbuda-Békásmegyer lakosságát, hogy a térítésmentes oltás beadásáért az oltóorvos (háziorvos) pénzt a betegtől nem kérhet. Ugyancsak nem kérhet el pénzt az oltással kapcsolatos egyéb tevékenységéért sem (pl. felvilágosításért, adminisztrációért, betegvizsgálatért).

Az új, H1N1 influenza tünetei

Az új, H1N1 influenza tünetei

A H1N1-es influenza leginkább a fiatalokat veszélyezteti, mivel számukra teljesen ismeretlen ez a vírusváltozat. Alábbi cikkünkben a betegség tüneteit és szövődményeit, a kezelést foglaljuk össze. Tünetek Az influenza cseppfertőzéssel terjed, de nem csak közvetlen rátüsszentéssel, hanem nyálkacseppek által szennyezett kéz és tárgyak útján is. A betegség lappangási ideje 1-7 nap között változik, általában 1-4 nap.

Bajnai Gordon is megkapta a védőoltást

Bajnai Gordon is megkapta a védőoltást

Bajnai Gordon kérte az egészségügyi minisztertől, hogy minden patikában legyen elérhető a H1N1 elleni vakcina. A miniszterelnök erről kérdésre válaszolva beszélt, miután újságírók jelenlétében megkapta a védőoltást kedden, a Parlament orvosi rendelőjében. Bajnai Gordont az oltás előtt a parlamenti orvos kikérdezte egészségi állapotáról, és az oltási könyvébe bekerült, hogy beadta neki a vakcinát. A H1N1 elleni szérumot a kormányfő vitte a rendelőbe. Arra a felvetésre, hallott-e arról, hogy alig lehet valahol kapni a H1N1 elleni vakcinát, azt válaszolta: ő is hallotta, hogy mostanáig 430 patikában elérhető az oltóanyag, éppen ezért kért intézkedést Székely Tamástól.

C-vitaminnal a H1N1 ellen

C-vitaminnal a H1N1 ellen

Allan Smith Új-zélandi farmer pár napja töltötte éves rendes szabadságát a Fidzsi-szigeteken, amikor influenza szerű tüneteket figyelt meg magán. Mire visszaérkezett Új-Zélandra, már nagyon beteg volt. A lakóhelyéhez legközelebbi Tauranga kórházba került, ahol megvizsgálták, de nem tudtak vele mit kezdeni. Akkor még sem a kórház, sem ő nem tudta, hogy mellesleg leukémiája is van.

Czeizel Endre

Czeizel Endre

Czeizel Endre a H1N1, az új influenza elleni védőoltásról: a betegek között hétszer nagyobb a várandósok halálozása, 50 százalékkal nő a fejlődési rendellenességek gyakorisága, és ha egy kismama beoltatja magát, akkor a csecsemője hat hónapig védett lesz. Az ellenérvek pedig minimálisak.

Eddig 190 országben jelent meg a H1N1

Eddig 190 országben jelent meg a H1N1

Pekingben eddig mintegy 39 ezer lakost oltottak be, és 14 esetében tapasztaltak ellenreakciót. Általánosságban véve az oltóanyag biztonságos - nyilatkozta a kínai egészségügyi minisztériumhoz tartozó szakintézmény igazgatója Pekingben, hozzátéve, hogy ugyanakkor nem lehet kizárni az ellenreakciók megjelenését.

Hirdetés
Egészség - Igazság - H1N1

Egészség - Igazság - H1N1

Mi az igazság a h1n1-ről és a valódi egészségről? Sok vitáról hallani mostanság ezen témákban, s minden oldalon találhatunk orvosokat hitelesnek tűnő embereket is. Kinek higgyünk? Ne higgyünk senkinek, járjunk utána magunk az Igazságnak! Egészség rovatunkban a H1N1-el kapcsolatban is számtalan hasznos információt találsz nálunk!

Egy kínai gyógynövény lehet a H1N1 ellenszere?

Egy kínai gyógynövény lehet a H1N1 ellenszere?

Tajvani kutatók szerint létezik egy olyan növény, amely az eddigi készítményekhez képest sokkal hatékonyabban veheti fel a harcot az új típusú influenza vírusa ellen. A természetes vírusölő összetevőkben gazdag növényt már bevetették a 1918-ban pusztító spanyolnátha ellen is.

Fehérborral a H1N1 ellen?

Fehérborral a H1N1 ellen?

No nem az alkohol védi meg a pácienst, hanem a jó minőségű fehérborokban található qercetin és sikiminsav. A fehérbor mellett kitűnő quercetinforrás a tőzegáfonya, amelynek 100 grammja 150 mg quercetint tartalmaz.

Felülfertőződés okozhat sok esetben a H1N1

Felülfertőződés okozhat sok esetben a H1N1

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és -megelőzési Központja (CDC) 77 H1N1-áldozatot vizsgált meg, és az áldozatok 29 százalékánál bakteriális felülfertőződést állapítottak meg. A hivatal szerint a súlyosan beteg influenzás embereknél az orvosok elnézhetik az újabb fertőzés felbukkanását. A baktériumok fele Streptococcus pneumoniae volt, amely oltással megelőzhető.

Fertőzőbb a kézfogás

Fertőzőbb a kézfogás

Angol és amerikai kutatók nemrég felfedezték, hogy a közhiedelemmel ellentétben sokkal fertőzőbb a kézfogás, mint a puszi. Az emberek többsége azt hiszi, hogy a legtöbb betegséget akkor kaphatják el, amikor megpuszilnak valakit. Egy nemrég megjelent tanulmányban azonban az amerikai és angol kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy ha nem akarunk influenzásak vagy hasfájósak lenni, esetleg el akarjuk kerülni a szalmonella-fertőzést, akkor otthonunkban szó szerint a kezünkkel kell kezdeni a takarítást.

Forradalmi újdonság!

Forradalmi újdonság!

Már Magyarországon is kapható az a vírusölő szerrel átitatott arcmaszk, amit bárki használhat a H1N1 influenza idején, hogy megelőzze a fertőzést. A világújdonságnak számító, összehajtható arcmaszk azoknak is megoldást jelenthet a betegség elkerülésére, akik nem kaphatnak vagy nem szeretnének védőoltást. A GlaxoSmithKline által forgalmazott Actiprotect szájmaszkot bármely cég, intézmény vagy szervezet közvetlenül rendelheti a gyártótól. A maszk könnyen tárolható, bárki szabadon viselheti minden ellenjavallat nélkül, és már most a járvány súlyosabb időszaka alatt elérhető.

H1N1

H1N1

A H1N1 az A típusú influenzavírus egyik altípusa, az emberi influenza leggyakoribb okozója. Nevében a H a hemagglutinin proteinre, az N a neuraminidáz proteinre utal. Számos különböző törzzsé mutálódott, köztük a spanyolnátha vírusa, enyhe emberi influenzák vírusai, járványos sertésinfluenza törzsek és a madarakban talált különböző törzsek.

H1N1

H1N1

A Magyar Tudományos Akadémia Immunológiai Bizottsága az influenzavírus vakcinával és a jelenlegi járványügyi helyzettel összefüggésben az alábbi felhívást adta ki november 4-én. 1. Az új, A/H1N1 típusú influenza ellen a lakosság döntő többsége védtelen.

Tuti menü