Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
H1N1 linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: H1N1 - Ma újabb [3. oldal]
részletek »

H1N1 képes leírás: H1N1 - Ma újabb [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: h1n1.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
H1N1 ellen homeopátiával

H1N1 ellen homeopátiával

Madár, disznó vagy spanyol? Mit takar az elnevezés? Influenzáról beszélünk, normál esetben a szó egy enyhe, bosszantó téli betegséget jelent, időről időre azonban pánikhangulat uralkodik el körülötte. Különböző fantázianeveken, disznó, madár és titokzatos számokon emlegetik, világjárványt jósolnak. Szerencsére valódi pandémia ritkán lesz, de talán nézzük meg, mit jelentenek a számok és betűk a H1N1 mozaikszócskában.

H1N1 homeopátiás álhír

H1N1 homeopátiás álhír

Van alternatíva, és ez jobb az eredeti javaslatnál, ugyanis elkészült a H1N1 elleni vakcina, a Fluval-P homeopátiás változata, amit ha valaki beszed, védve van az influenzától az oltás káros hatásaitól mentesen.

H1N1-fertőzés és oltás

H1N1-fertőzés és oltás

Egy csomó kérdés maradt a pár nappal ezelőtti H1N1-poszt után megválaszolatlanul, úgyhogy folytatom az elmúlt időszakban lefolytatott többhetes kutatómunkám összefoglalását. Ahogy a WHO legutóbbi (73-as számú) közleményéből is kiderül, az egyes országok többé nem.

H1N1-kérdőív - Ismerje meg a tüneteit

H1N1-kérdőív - Ismerje meg a tüneteit

Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fetőződött meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz. Újonnan kialakult köhögés, légzési nehezítettség alakult ki?

H1N1: tünetei, a vírus természete

H1N1: tünetei, a vírus természete

A H1N1 fertőzés tünetei: A H1N1 influenza vírus okozta fertőzés tünetei ugyanolyanok, mint a szezonális influenzáé: tehát hirtelen kezdődő hőemelkedéssel vagy lázzal indul, és gyengeség, levertség, általános fájdalom, végtag, izom, ízületi és fejfájás kíséri.

H1N1: újra kezdődhet a sorban állás a háziorvosoknál

H1N1: újra kezdődhet a sorban állás a háziorvosoknál

Aki nem akar háromszor sorban állni a háziorvosánál és a patikában, még csütörtökön elmehet az oltópontok valamelyikére. Egyelőre érdeklődés hiányában a többségük bezár, de az egészségügyi miniszter azt mondja: ha szükség lesz rájuk, újra kinyitnak. Az oltóhelyeken összesen 90 ezer 439 oltást adtak be.

Hadat üzent a H1N1-oltásnak egy német orvos

Hadat üzent a H1N1-oltásnak egy német orvos

Mi köze a H1N1-világjárvány kihirdetéséhez a betegség elleni vakcinát gyártó cégeknek? Erra a kérdésre keresi a választ egy német orvos, korábbi parlamenti képviselő, Wolfgang Wodarg. Szerinte az Egészségügyi Világszervezet indokolatlanul gyorsan hirdette meg a világjárványt és bár erre utaló bizonyítékai...

Hatékony a magyar H1N1-oltás

Hatékony a magyar H1N1-oltás

Hatékony az újinfluenza elleni magyar vakcina - jelentette be Bujdosó László, a Nemzeti Pandémiás Bizottság elnöke csütörtökön, miután befejeződtek az oltóanyag felnőtteken végzett tesztjei. Bujdosó erről egy vállalatvezetőknek szervezett világjárványal kapcsolatos konferencián.

Hogyan terjed a H1N1

Hogyan terjed a H1N1

Hogyan kaphatom el a fertőzést? Az influenzavírus cseppfertőzéssel terjed, vagyis ha egy fertőzött ember köhög, tüsszent, a levegőbe kerülő nyál cseppecskéi viszik magukkal a vírust, amit aztán a másik ember belélegez. A belélegzett kórokozók aztán megtelepszenek a légutakban: az orrban, a torokban, a tüdőben, ahol aztán gyorsan szaporodni kezdenek.

Hirdetés
Hogyan védheted a kicsit a H1N1-től?

Hogyan védheted a kicsit a H1N1-től?

Sok aggódó anyuka keresi fel gyermekorvosát az új influenza terjedésével és megelőzésével kapcsolatban. A fő kérdés még mindig ugyanaz: hogyan védekezzen, aki nem oltat? Talán sok anyukához hasonlóan a legszívesebben te is búra alatt tartanád a gyermekedet - legalábbis addig, amíg le nem zajlik a járvány? A hatalmas információáramlás ellenére még mindig sok a kérdés és a bizonytalanság: hogyan előzheted meg gyermeked megfertőződését, illetve, mit tegyél ha már megkapta a kicsi, és egyáltalán meddig tart?

Influenza megelőzésének alapvető lépései

Influenza megelőzésének alapvető lépései

Az influenza megelőzésére, még annak is, aki már beoltatta magát, érdemes betartania néhány alapvető szabályt. Hiszen tudjuk, hogy az oltás nem jelent 100%-os védelmet az adott vírustörzs ellen sem, csak a tüneteket, szövődményeket csökkenti. Illetve ezeket a szabályokat más, hasonló módon terjedő kórokozók ellen is hatásosan vethetjük be. A szabályok egyszerűek, mégis könnyen megfeledkezünk róla, és megfeledkezünk arról, hogy gyermekünknek i megtanítsuk, majd pedig betartassuk vele.

Ingyen kapnak oltást a középiskolások

Ingyen kapnak oltást a középiskolások

Székely Tamás egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy nincsen járvány Magyarországon, de a középiskolások ingyen kapják meg mostantól a H1N1 elleni oltást. A miniszter kitért arra is, hogy mostanra már kétmillió 125 ezer vakcina van kint a gyógyszertárakban. A kormány kibővítette azoknak a körét, akik térítésmentesen juthatnak hozzá az új influenza elleni oltáshoz. A döntés következtében így a középiskolásokat ingyenesen oltják be a vírus ellen.

Két és félmillióan lesznek betegek

Két és félmillióan lesznek betegek

Életre kel egy hollywoodi katasztrófafilm? Vagy csak rosszat álmodunk? Hozzáértők szerint jobban tesszük, ha nem várunk sokáig az ébredéssel, mert az influenza-világjárvány könnyen valósággá válhat. És akkor nem mondhatjuk többé, hogy "á, ide nem jön..."

Kinek ingyenes a H1N1 védőoltás

Kinek ingyenes a H1N1 védőoltás

Az állam körülbelül hatmilliárd forintot fizet a gyártónak, a lakosság egy része viszont ingyen juthat hozzá az újinfluenza elleni védőoltáshoz. Aki nem tartozik ebbe a csoportba, annak sem kell kétezer forintnál többet fizetnie érte.

Kövesd nyomon, milyen roncsolást végez az újinfluenza!

Kövesd nyomon, milyen roncsolást végez az újinfluenza!

Az új típusú, H1N1 influenza vírusa a légcsőtől a tüdő mélyéig károsítja a légutakat, hasonlóan az 1918-as és 1957-es járványt okozó vírusokhoz - közölték megállapításaikat kedden amerikai kutatók. Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézeteinek (NIH) munkatársai, valamint New York város vezető egészségügyi szakemberei 34 olyan embertől származó metszeteket vizsgáltak, akik H1N1-vírusfertőzés miatt haltak meg a járvány kitörése óta.

Legalább egy évtizedig keringett észrevétlenül

Legalább egy évtizedig keringett észrevétlenül

Legalább egy évtizedig keringett észrevétlenül sertésekben az új típusú H1N1 influenzavírus, mielőtt átlépett az emberre - közölték a téma szakértői. Molekuláris elemző módszerekkel sikerült kimutatni, hogy az influenzavírus mutálódott, amikor nemrégiben átlépett a sertésről az emberre - mondta Michael Worobey, az Arizonai Egyetem munkatársa az Egyesült Államok Orvosi Intézete szervezésében, influenzaszakértők részvételével megtartott keddi találkozón.

Ma újabb oltópontokat nyitnak

Ma újabb oltópontokat nyitnak

Újabb oltópontok nyílnak ma országszerte, ezekkel és a múlt héten létesített központokkal együtt kétszáz helyen lehet térítés ellenében megkapni a H1N1 vírus elleni védőoltást. Az oltóanyagért és a beadásért továbbra is háromezer forintot kell fizetni. Az oltópontok hálózatába péntektől bekapcsolódnak a szakrendelők is, ám ezek nyitva tartása igazodni fog az adott szakellátó rendelési idejéhez. Az oltópontokon azokat várják, akik nem tartoznak a térítésmentes, veszélyeztetett csoportokba, ők továbbra is a háziorvosuknál, iskolaorvosoknál ingyenesen kapják meg a védőoltást.

Tuti menü