Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
H1N1 linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Macskakarom - Rémhírek [4. oldal]
részletek »

H1N1 képes leírás: Macskakarom - Rémhírek [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: h1n1.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Macskakarom

Macskakarom

Az Amazonas esőerdeiben megtalálható macskakarom alkalmas lehet különböző gyulladások és fertőző betegségek kezelésére, s a legújabb vizsgálatok szerint a H1N1 influenza szaporodását és a fertőzés kialakulását is megakadályozza.

Már a H1N1 a leggyakoribb influenza

Már a H1N1 a leggyakoribb influenza

Genf/Pozsony. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az A(H1N1) jelenleg az összes influenzavírus közül a leggyakoribb a világban, vannak országok, ahol a vizsgált minták 70%-át teszi ki. Az Ukrajnában terjedő vírus ugyanaz a H1N1, mint bárhol a világon, a begyűjtött minták nagyon hasonlóak ahhoz, amit áprilisban izoláltak Mexikóban. A WHO rámutatott, az emberek többsége anélkül kigyógyul az új influenzából, hogy orvosi segítségre szorulna. A WHO influenzaügyi szakértője szerint csak ritkán fordul elő, hogy a H1N1 ellenáll az antivirális szereknek. A világszervezet adatai alapján a H1N1 vírus a világon eddig 5700 ember halálát okozta.

Megelőzés

Megelőzés

Mint minden más esetben, a megelőzés itt is kiemelkedő fontosságú. A következő tanácsok kézenfekvőek, de nem lehet elégszer elmondani ezeket és hangsúlyozni jelentőségüket. Köhögés, tüsszentés esetén tegyünk a szánk és orrunk elé zsebkendőt. Orrfolyás esetén fújjuk zsebkendőbe az orrunkat. A zsebkendőt egy használat után dobjuk ki a szemetesbe. Ha hirtelen nincs kéznél, akkor tegyünk a karunkat a szánk elé, és ne a kezünket, hogy utána azzal fogdossunk össze mindent.

Megelőzés, tünetek, teendők

Megelőzés, tünetek, teendők

Fontos, hogy a szülők tudják, hogy mi a teendő, ha a családban fertőzött beteg van vagy akár az egészen pici, 1 éves kor alatti csecsemő fertőződik meg. A fertőződés esélye csökkenthető, ha kerülik a szoros érintkezéseket, és betartják az általános személyi higiénés szabályokat, különös tekintettel a kézmosásra, a köhögés-tüsszentés etikettre, továbbá erre a gyermekeket is megtanítják. Az anyatej steril körülmények között tárolódik az anya szervezetében, így a szoptatás ideje alatt kell a legkevésbé tartanunk a különböző fertőzéses megbetegedésektől. Egy 6-12 hónapos csecsemőnek minimum napi 5-8 dl anyatejre van szüksége az egészséges fejlődéshez, és ahhoz, hogy a szervezete ellenálló legyen a betegségekkel szemben. Amennyiben az anyatejes táplálásra nincs mód, úgy 1 éves kor alatt kapjon immunerősítő tápszert a pici. Ennek összetétele hasonlít leginkább az anyatejéhez és erősíti a baba szervezetét. Az anyatejet semmiképpen ne tehéntejjel pótoljuk! 1 éves kor alatt tilos tehéntejjel etetni a picit, sőt, 2-3 éves korig nem ajánlott a baba számára: megterheli a szervezetét és immunerősítő anyagokat sem tartalmaz.

Megelőzése óvodások és iskolások között

Megelőzése óvodások és iskolások között

Ismertesd meg gyermekeddel, tanáraikkal, nevelőikkel, milyen védekezésre van szükség a szezonális és a H1N1 influenza terjedésével kapcsolatban. Az alábbi teendőket az országos tisztiorvosi szolgálat fogalmazta meg.

Megelőzést szolgáló óvintézkedések

Megelőzést szolgáló óvintézkedések

Egy ember már azelőtt fertőző lehet és terjesztheti az influenzavírust, mielőtt bármilyen influenzára utaló tünet megjelenne nála - ezért fontos, hogy az alapvető higiéniai szabályokat mindig be kell tartani. Ezzel nem csak az új típusú influenzafertőzést, hanem a szokásos szezonális influenzavírussal, sőt egyéb kórokozókkal történő fertőzést is könnyebben el lehet kerülni.

Mennyibe kerül a védőoltás?

Mennyibe kerül a védőoltás?

Az állam körülbelül hatmilliárd forintot fizet a gyártónak, a lakosság egy része viszont ingyen juthat hozzá az újinfluenza elleni védőoltáshoz. Aki nem tartozik ebbe a csoportba, annak sem kell kétezer forintnál többet fizetnie érte.

Mikortól veszélyes a tüdőgyulladás?

Mikortól veszélyes a tüdőgyulladás?

A tüdőgyulladás a tüdőszövet gyulladása. A tüdőszövet mellett gyakran érintettek lehetnek a léghólyagok és több, kisebb tüdőegység is. Alapvetően a tüdőgyulladás egy két-három hét alatt jól, sőt, teljesen kikezelhető betegség, melyet okozhat vírus, baktérium illetve gomba is. A betegség akkor okoz igazán nagy gondot, ha kiskorú gyermeket, idős embert, ágyban fekvő beteget, vagy gyenge immunrendszerrel rendelkezőt (péládul HIV-pozitív vagy AIDS-es embert) támad meg. Ilyenkor ugyanis a szervezet nehezebben, sokszor egyáltalán nem tudja leküzdeni az okozó vírust, vagy baktériumot. A kezeletlen, lábon kihordott tüdőgyulladás is igen veszélyes lehet.

Negyven év legsikerültebb mutánsa

Negyven év legsikerültebb mutánsa

Öt éve, 2004 elejétől attól rettegett az emberiség, hogy a madárinfluenza vírusának mutálódott változata okoz majd világjárványt. A jóslat valóra válni látszik, még ha ehhez közvetítőre, néhány mexikói sertés segítségére is szükség volt.

Hirdetés
Nem félünk - H1N1: miért ellenzi a többség az oltást?

Nem félünk - H1N1: miért ellenzi a többség az oltást?

A hazai internetezők 5 százaléka kapta már meg az új influenza elleni védőoltást, a netpolgárok négyötöde ugyanakkor a közeljövőben sem szándékozik beoltatni magát ? derül ki az NRC Piackutató felméréséből, amelyet a hvg.hu megbízásából végzett. A vakcinát leginkább a fiatalabbak utasítják el.

Nincs forgalomban lejárt szavatosságú H1N1 vakcina

Nincs forgalomban lejárt szavatosságú H1N1 vakcina

A legkorábban gyártott vakcina is 2010 augusztusáig felhasználható - írja az Egészségügyi Minisztérium közleményében. Ezt a Magyar Nemzet hétfői írására reagálta a minisztérium, mely szerint a háziorvosok döbbenten veszik tudomásul, hogy az újinfluenza elleni vakcinán nincs feltüntetve a lejárati idő se a dobozon, se az ampullán. Korábban a gyártó, Omninvest is úgy reagált az újságban megjelentekre, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) honlapján megtalálható a szérum lejáratának dátuma és gyártási száma, a készítmény dobozán pedig annak gyártási ideje, ezért indokolatlannak látják a háziorvosok aggodalmát.Az Egészségügyi Minisztérium közölte, már az első gyártási tételen is szerepel a dobozon a gyártási idő, a vakcina ehhez képest maximum 1 évig használható fel, ami szerepel az alkalmazási előírásban is. Mivel a legkorábban gyártott első adag dobozán 2009. augusztusi gyártási idő szerepel, az anyag 2010. augusztusáig felhasználható.

OGYI

OGYI

Az itt letölthető táblázatban tájékoztató jelleggel hasonlítjuk össze a pandémiás H1N1 influenza elleni - hazai és centralizáltan engedélyezett - oltóanyagok legfontosabb adatait. Az alkalmazást minden esetben a hivatalos alkalmazási előírás és a betegtájékoztató határozza meg.

Oltás halál ellen?

Oltás halál ellen?

Beoltott ember évek óta nem halt meg Magyarországon influenza miatt - mondta dr. Berencsi György virológus. Az oltás az egyetlen eszköz, mellyel kivédhetünk egy borzalmasan kellemetlen, rosszabb esetben súlyos, halálos szövődményt okozó betegséget.

Oltás háromezerért a nap 12 órájában

Oltás háromezerért a nap 12 órájában

Tizenkét órában lehet majd felkeresni a péntektől felállított oltóközpontokat, ahol háromezer forintért oltanak az új influenza ellen. A Nyugat-Dunántúlon hiány lehet a vakcinákból. Péntektől huszonkilenc oltóközpont működik az országban, ezeket reggel nyolctól este nyolcig lehet majd felkeresni, mondta az egészségügyi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A jövő hét végére már kétszáz ilyen központ lesz - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Orbán Viktor beoltatja magát

Orbán Viktor beoltatja magát

Csorna - A Fidesz-elnök szerint az új parlamenti többségnek ki kell vizsgálni a legvérlázítóbb ügyeket. Úgy látom, az országot két dolog foglalkoztatja leginkább ezekben a hetekben: az új influenza és a válság. Kezdjük az elsővel. Ön beoltatta magát? - tettük fel a kérdést Orbán Viktor Fidesz-elnöknek, aki kedden párttaggyűlésen vett részt Csornán.

Ölhet-e az új influenza elleni védőoltás?

Ölhet-e az új influenza elleni védőoltás?

Egy osztrák riporternő szerint nem a H1N1 vírus jelenti az igazi veszélyt az emberre, hanem a védőoltás. A magyar orvos azonban megnyugtat: évtizedes praxisa során csak pozitív tapasztalatokat szerzett az influenza különböző típusai elleni védőoltásokról.

Rémhírek és tények az új vírusról

Rémhírek és tények az új vírusról

Nem tudjuk, mikor vadul tovább a vírus, mikor fog újabb genetikai változáson átmenni, még jobban hozzászoktatva az emberhez. Ha ez bekövetkezik, akár olyan járvány is lehet, mint amelyet az 1968-69-es hong-kongi vírus okozott; szeptembertől júniusig 3 millió magyart betegített meg - mondta Berencsi György, virológus, az orvostudományok kandidátusa.

Tuti menü