Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
H1N1 linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Senkinek - Végre [5. oldal]
részletek »

H1N1 képes leírás: Senkinek - Végre [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: h1n1.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Senkinek sincs védettsége az újinfluenza ellen

Senkinek sincs védettsége az újinfluenza ellen

Az újinfluenza-vírus ellen senki sem rendelkezik védettséggel, a szezonális járványtól eltérően nem az időseket, hanem az egészséges fiatalokat betegíti meg elsősorban, és gyakran okoz tüdőkárosodást - sorolta a H1N1 vírus új tapasztalatait az InfoRádió által megkérdezett tüdőgyógyász. Mucsi János elmondta, hogy több esetben épp a tüdőben fellépő szövődmények vezettek a halálhoz.

Sertésinfluenza

Sertésinfluenza

A sertésinfluenza egy olyan légúti betegség, melyet a sertéspopulációkat megfertőző Orthomyxovirus okoz. (A vírus nemzetközileg ismert angol rövidítése SIV - swine influenza virus). E csoport definíciója nem filogenetikai alapú. Az eddig izolált SIV-törzseket vagy az Influenzavírus C csoportba sorolták be, vagy az Influenzavírus A különböző altípusai közé.

Spanyolnátha

Spanyolnátha

A spanyolnátha ("La Grippe") 1918-19-ben az influenza A vírusának első és egyúttal legpusztítóbb világméretű járványa volt, amely a Föld teljes lakosságának mintegy 20-40 százalékát megbetegítette. Már 1918-ban több áldozatot követelt, mint az egész első világháború; a két évben mintegy 50 millió (a legszerényebb becslések szerint 20 millió, a legdurvábbak szerint 100 millió) ember halt meg a járványban. Ezzel a teljesítményével a spanyolnátha az emberi történelem legtöbb áldozatot szedett járványa. A kórokozó vírus hatékonysága és gyors terjedése a többszöri mutáció eredménye: az áldozatok jobbára védtelenek voltak az új betegséggel szemben.

Székely: minden patikában kapható a védőoltás

Székely: minden patikában kapható a védőoltás

Szerda estére az ország összes patikájában kapható az új influenza elleni védőoltás - közölte az egészségügyi miniszter az MTI-vel. "Ma estére az ország 2357 gyógyszertárában, így az ország teljes területén elérhető a H1N1 elleni védőoltás" - mondta Székely Tamás. A miniszter megerősítette korábbi közlését, miszerint az alapkészletek kiszállításán kívül a gyógyszertárak - igény szerint - folyamatosan rendelhetnek a ÁNTSZ kistérségi intézeteitől oltóanyagot. Hozzátette: az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet és az ÁNTSZ honlapján is elérhető, hogy egy adott patika melyik kistérségi intézettől rendelhet az oltóanyagból.

Szokatlan károsodást okoz a tüdőben a H1N1 influenza

Szokatlan károsodást okoz a tüdőben a H1N1 influenza

Az új pandémiás H1N1 influenza vérrögöket és más, szokatlan károsodásokat okozhat a tüdőben, melyekre szükséges lenne odafigyelniük az orvosoknak - jelentették csütörtökön amerikai szakértők. Az American Journal of Roentgenology című szaklapban megjelent két tanulmányban rámutatnak a mellkas-röntgen és CT fontosságára a szokatlan eseteknél, valamint arra, hogy a pandémiás influenzát a legbetegebb embereknél nehéz diagnosztizálni. Daniel Mollura, az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) munkatársa csoportjával több olyan esetet talált, amikor csak a beteg halála után derült ki, hogy a H1N1 fertőzése szokatlan károsodást okozott tüdejében.

Tájékoztató az új influenza megelőzésről

Tájékoztató az új influenza megelőzésről

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar, együttműködve az ÁNTSZ területi intézeteivel továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri az újinfluenza gyanús hallgatói megbetegedéseket. Tekintettel arra, hogy az ANTSZ a hétfőn levett minták alapján H1N1 influenza-fertőzésről tájékoztatta a Kart, arra kérjük a tisztelt Hallgatókat, hogy amennyiben lázasak és felső légúti megbetegedésben szenvednek, úgy betegen ne jöjjenek az Egyetem épületébe, lehetőség szerint maradjanak otthon és forduljanak orvoshoz.

Távol tartja az influenzát az ecetes fertőtlenítés

Távol tartja az influenzát az ecetes fertőtlenítés

Sajgó izmok, agyszaggató fejfájás, hidegrázás és köhögés döntheti ágynak azokat, akik nem védekeznek kellőképpen az influenzával szemben. A szakemberek szerint a megfelelő gyógyszeres kezelésen túl a természetes gyógymódok nyújthatnak megoldást a betegség leküzdésére. Fenyő- és eukaliptusz olaj öli a bacikat. Néhány napon belül kitörhet az országos influenzajárvány. Sokliternyi forró tea, C-vitamin nagy mennyiségben és fekvés - ezt a gyógymódot már sokan ismerik, de ha igazán gyorsan szeretnénk túlesni az kóron, vagy éppen megelőzni az őszi-téli időszak klasszikus nyavalyáját, akkor a lakókörnyezetre is figyelni kell. - Megfelelő páratartalom mellett a kórokozók fertőzőképessége csökken, ezért a száraz levegő mindenképpen kerülendő - mondta el a Borsnak a hagyományos kínai orvoslás szakértője.

Tényleg jobb az amerikai H1N1-oltóanyag?

Tényleg jobb az amerikai H1N1-oltóanyag?

Silányabb a magyar oltóanyag, mint az amerikai: több mellékhatással jár és "véletlenszerű fertőzést" okozhat - állítja egy fórumozónk, aki az USA-ban élő kutatóként mutatkozott be. Bujdosó László, a Nemzeti Pandémiás Bizottság elnöke szerint a hozzászóló bejegyzésében "sületlenségek" vannak."

Tévhitek a H1N1-ről

Tévhitek a H1N1-ről

A vitaminszedés nem elég az új influenza ellen. Dr. Kóczán István, a Blikk orvos szakértője segít, hogy tisztán lássuk a betegséget. 1. Az influenza az egészségeseket nem betegíti meg Eddig közel 6000-en haltak meg világszerte a H1N1 szövődményei miatt, itthon pedig heten. Az elhunytak mintegy 50 százaléka fokozottan veszélyeztetett csoportokból került ki, de a többiek nem tartoztak egyik veszélyeztetett csoportba sem.

Hirdetés
Tisztifőorvos: Oltatni kell, és minél hamarabb

Tisztifőorvos: Oltatni kell, és minél hamarabb

Az utolsó napokban vagyunk a H1N1 elleni védettség megszerzésére, mert a járvány korábban jön a szokásos február-márciusnál - mondta a tiszti főorvos a 180 percben. Falus Ferenc megismételte: oltatni sokkal kisebb kockázat, mint megbetegedni.

Tojásallergiások is olthatóak a magyar vakcinával!

Tojásallergiások is olthatóak a magyar vakcinával!

A magyar vakcina tisztítottsága miatt olyan kevés tojásfehérjét tartalmaz, hogy azt még tojásallergiában szenvedők is megkaphatják - hívta fel a figyelmet dr. Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója, oltási tanácsadó.

Tudsz nekem vakcinát szerezni feketén?

Tudsz nekem vakcinát szerezni feketén?

Tudsz nekem vakcinát szerezni feketén? - Hogy halhat meg valaki influenzától minden előzetes tünet nélkül? Mikor vehet magának vakcinát az, aki nem beteg, nem gyerek, nem vár gyereket és stratégiailag nem fontos? Szájbarágó.

Védőoltás pro - kontra

Védőoltás pro - kontra

Három ütemben akarják beadni a H1N1 influenzavírus elleni térítésmentes védőoltásokat, először azoknak, akik súlyos betegségben szenvednek, illetve a várandós nőknek, az egészségügyi dolgozóknak, valamint a lakosság biztonságát és alapvető ellátását szolgáló, illetve a legfontosabb infrastruktúrát működtető embereknek. Kétmillió oltóanyagot szeptember 29-étől szállítanak ki - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos hétfőn Budapesten.

Végre egy jó hír!

Végre egy jó hír!

Levették a lélegeztetőgépről a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáján az típusú influenza szövődményei miatt kezelt három kismama egyikét, állapota stabil, túl van a közvetlen életveszélyen - közölte az SE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója pénteken az MTI-vel. Gál János tájékoztatása szerint a nőt 24 órája vették le az életmentő műszerről. Ő az a kismama, aki szerdán került be a klinikára és sikeres császármetszés után megszületett a kislánya, 2200 grammal. Az újszülöttet az I. számú gyerekklinikára szállították.

Tuti menü